Historik

Finspångs Lions Club bildades 27 mars 1954 genom att Lions Club Norrköping bjöd in ett antal kända Finspångspersoner till en informationsträff. De första medlemmarna var Ingvar Ohlberger (LC Finspångs 1:a President), Julius Nilsson, Carl-Göran Kindblad, Nils Andersson, Birger Johansson, Gunnar Gussander, Karl-Erik Nilsson, Åke Wijmark, Harry Gertham, Albin Fredriksson, K-E Ihrman, Johan Svensson, Birger Åhs, Göte Westerfors och Martin Oreman.

Aktiviteter att minnas:

· 1958 hämtades en gammal kanon ut ur Finspångsskogen och ett gissa-vikten-jippo anordnades. Denna kanon står även som modell för klubbens souvenirkanon. Detta var klubbens första stora aktivitet. Hela aktiviteten filmades och finns nu bevarad på DVD.

· Under tidigt 1960-tal byggde Lions en villa i Falla. Denna villa såldes och pengarna användes till att köpa Finspångs första handikappbuss.

· I början av 70-talet anordnades en tvådagars auktion vid Erstorps skola, där gammalt skolmaterial från Finspångs skolor auktionerades ut.

· TV-laget i fotboll kom på besök 1985 och inbringade ca 250 000:-

· Röda Fjädern 1989-90 inbringade ca 45o 000:-

· Jubileumsgåvan: 5000:- delades ut varje aktivitetsmånad under jubileumsåret 2004 till en person, förening eller organisation i kommunen som på något sätt har gjort en insats för invånarna i Finspångs kommun

Följande erhöll Jubileumsgåvan:

Jan.       Jacob Halvarsson                                                  FAIK bandy

Feb.       Pecka Kothamäki                                                  Rock och musikalgeneral

Mar.       Blåsträngar och Singsong                                     Musikskolan

Apr.       Elin Kättström                                                        Finspångs Bågskytteklubb

Maj        Birger Persson                                                       Lokal historieforskare

Jun.       Polustusfirandet                                                    Grytgöls IK

Sep.       Rockbageriet                                                          Musikförening

Okt.       Tjällmo- Hällestads Skogs och Lantbruksmuseum.           Kulturmuseum

Nov.      Larseric Ramlöv                                                    Mr Innebandy. m.m.

Dec. Cabarésällskapet (Hela summan skänktes vidare till Lions Tsunamifond.)

LIONS CLUB

10-år

Övre raden från vänster:

Birger Johanssson, Karl-Göran Kindbladh, Julius Nilsson och  Ingvar Ohlberger (Klubbens 1:a President).

Nedre raden från höger:

Karl-Erik Nilsson, Nils Andersson, Göte Westerfors och Johan Svensson.