2015 - 2016

Den 26/8 bjöd Lions Club Finspång, gymnasieeleverna på särskolan på en dagsutflykt till möjligheternas gård utanför Finspång. Möten med djur, en lättsam femkamp, fika och lunch stod på programmet. Från Lions deltog Willy Wiklander och Håkan Pergelius. Dagen blev mycket uppskattad av eleverna och deras lärare.

Septembermötet

På fiskalårets första möte fick vi besök av lärarna Anette Carlsson och Pekka Kohtamäki från Bergska skolan väst. De berättade om resan till Göteborg och utflykten till Möjligheternas Gård (se nedan) som vi har bidragit med pengar till. I Göteborg deltog eleverna på särskolegymnasiet i Specialvarvet som är en del av löparfesten, Göteborgsvarvet. Att övernatta för första gången utan föräldrar var en viktig del i resan. Anette o Pekka betonade det stora värde som både elever och lärare har fått ut av dessa båda utflykter.

· Mötet beslutade att skänka 10 000:- till LIONS internationella insamling för flyktingar i Jordanien.

· Mötet beslutade att ge ett bidrag till Ryttarkamraterna på 3000:- som ska arrangera sysselsättning för vuxna personer med psykisk ohälsa.

Anette Carlsson och Pekka Kohtamäki.

Insamling för Världens Barn. Här ses Jim och Stig på sitt pass under fredagen i centrum. Nu hoppas vi på ett fint resultat. TACK alla Lions som har ställt upp och ”skramlat bössa” i år.

Oktobermötet

Thomas Lundh, VD på COOP/Viberga i Finspång, berättade om framtidsplanerna för COOP och Viberga i Finspång i synnerhet och COOP i Sverige i allmänhet. Det satsas väldigt mycket på trivsel och motion i Finspång, vilket har lett till lägre sjukskrivningar och en mycket mer nöjd och motiverad personal. Han såg ljust på framtiden för Viberga i Finspång.

Mötet beslutade att ge 15000:- till Finspång Bistånd Baltikum för två transporter.

Medlemmarna i Lions Club Finspång samlade in 18200:- till Världens Barn.

Novembermötet

Efter novembermötet och intag av hamburgare så blev det en sportaktivitet, Bowling. Denna klotrullande avart av Kägel :-). Medlemmarna delades upp i lag och kämpade med olika framgång och stilar. Bäst, efter en summarisk uträkning blev laget med Hannu, Mackan och Stefan N. STORT GRATTIS!

President Annika.

Arne.

Lollo.

Mackan.

Decembermötet

På årets sista möte, beslutades att skänka 8 000 kronor från tidigare insamlingar, till Svenska kyrkan och frikyrkornas julinsamling, för att de ska kunna ge matkassar och julklappar till cirka 40 familjer med barn.

Klubben beslutade också att ge ett bidrag på 10 000 kronor till Mikael Bäckstrand, som skadat ryggen i en arbetsolycka.

Vi gästades av ZO, Thomas Kuntze som berättade om zonens verksamhet. Med hjälp av många vackra bilder, fick vi även följa med Olles spontanresa med husbil till vildmarkerna/naturreservaten i norra delen av vårt land. TACK Olle för ett fint föredrag.

Januarimötet

Februarimötet

Vi hade glädjen att välja in en ny medlem i vår skara. Anneli Pettersson fick Lions etik och syften upplästa och efter ha accepterat det, så fick Anneli sin Lionsnål fäst av President Annika Bergström. Välkommen Anneli. Därefter vidtog möte och den prestigefyllda Quizen. Mackan hade även i år knåpat ihop 20 kluriga frågor. När krutröken hade lagt sig, stod Jörgen, Jim, Rolf och Willy som segrare. GRATTIS!

Marsmötet

En gång om året träffas medlemmarna för att laga mat. Så även i år, trollades en tre-rätters gourmémiddag fram under glada tillrop och säkra handlag.

Rolf och Björn gör efterrätten fruktpaj.

Mackan instruerar några hur man steker rårakor.

Hannu: ”Hur svårt kan det vara?”

Aprilmötet

På aprilmötet brukar ju det vara dags för Stipendieutdelning. Årets välförtjänta pristagare, Tobias Jahrl, Faik Hockey, var dock förhindrad att komma då han befann sig på utlandsresa.  Så vi hoppas att han kan komma på vårt majmöte och då mottaga prissumman på 15 000:- och berätta om sitt engagemang inom ungdomsidrotten. Mötet beslutade om fölande bidrag:

· Föreningen PappaBarn som beviljades 3.000kr.

· Destination Estland beviljades 7.000kr.

Vi hade dock besök av vår DG, Björn Andersson som berättade om LIONS framtidsvision, förändringar och förnyelse. Den 21/5 är det LIONS dag och då ska detta uppmärksammas i annonser och på andra sätt.

Majmötet

På vårt möte i maj berättade vår Lionsbroder Björn Orre om sitt liv på de sju haven. Vi fick följa med från det första äventyret som startade med en hyra på en båt från Åland till de många resorna som sedan följde över hela vårt klot. Tack Björn för att du delade med dig. Årets ungdomsledarstipendiat, Tobias Jahrl gästade oss och berättade om sitt stora engagemang i FAIK hockey. Tobias är en mycket värdig mottagare av de 15000:- som vårt stipendium är på.                                                                                                                                                 Foto: Hannu Kallunki