Septembermötet 8/9 2011

2011 - 2012

Första månadsmötet för fiskalåret 2011-2012 innehöll medlemsintagning av Kent Hertz som ny medlem. VÄLKOMMEN Kent. Hoppas att du känner dig väl tillrätta i klubben. En ny gäst, Jeanette Phil var också med på mötet som bl.a. behandlade verksamhetsberättelse, resultat och balansräkning samt revisionsrapport för 2010-11

Medlemsintagning av Kenneth Hertz. T.v. Peter K. i avslappnad stil, Fadder Lars-Olof J. Kent Hertz och Arne D.

Novembermötet 10/11 2011

Studiebesök på Finspångs största arbetsplats. Det var Lotta Flenhagen som berättade om Siemens Industrial Turbomachinery (SIT) som företaget heter idag. Hon guidade oss runt i verkstaden på ett mycket inspirerande sätt. SIT är Finspångs i särklass största arbetsplats med produktion och teknik i absolut världsklass.

Oktobermötet inleddes med en rundvandring i det nyinvigda KULTURHUSET. Ciceron var Lars Philipsson, som berättade om tillkomst och användandet av huset. Många medlemmar fick en liten tår i ögat under visningen, då gamla minnen från danser, artist-uppträdanden och skolgång kom fram.

Under mötet upptogs Jeanette Pihl i vår lustra skara. Jeanette är dam nummer tre i vår klubb. Fadder är Olle Karlsson. VÄLKOMMEN Jeanette. Hoppas du kommer att trivas hos oss.

Oktobermötet 13/10 2011

Lions klubb Finspång gästades av Jan Agner som berättade om organisationen PappaBarn. En riksförening som företräder i första hand män som har vårdnadstvister med sin förra fru. Om föräldrarna inte kan komma överens om delad vårdnad döms den ena föräldern till vårdnadshavare. I de flesta fall blir det kvinnan som får vårdnaden. Om mannen och kvinnan bråkar om barnen vid delad vårdnad blir ofta mannen utsedd till den som bråkar eller är till skada för barnen oavsett om det stämmer eller ej, enligt Jan Agner. De utredningar som görs på socialkontoren har enligt Jan stora kvalitativa brister. De speglar inte båda parters syn på förhållandet. Vårdnadstvister löses bäst genom samtal, inte i domstol enligt föreningen PappaBarn.

Mötet gästades även av 2:e vice president för distriktet Ralf Melin, som har sin hemmaklubb i Saltsjöbaden. Ralf var lite bekymrad över att Lions förlorar medlemmar. Förra året var det många medlemmar som lämnade rörelsen men färre som blev nya medlemmar. Netto blev det en minskning med nästan 150 medlemmar i Sverige. Finspång utgör dock ett undantag som enda klubb i distriktet som ökat medlemsantalet. Vad det beror på att så många lämnar och så få kommer till Lions är svårt att säga. En orsak kan vara att vi är bra på att samla in pengar men dåliga på att tala om vad de används till. Fick vi ut det budskapet skulle säkert flera söka sig till det ideella arbetet som medlemskap i Lions innebär.

Ralf Melin presenterade även en tillsats som kan användas till vissa mobiltelefoner vid insamlingsaktivteter som komplement till kontanthanteringen. Systemet heter iZettle och kan användas vid Lions aktiviteter. Kontakta Ralf Melin om du vill vara med och samla in pengar på detta sätt. Själva dosan är gratis, men datortrafiken måste man betala för.

Januarimötet 12/1 2012

Jan Agner

Ralf Melin

iZettle

Finpångs Lucia
2011

På decembermötet intogs Hannu Kallunki (t.v.) som ny medlem efter att ha varit ifrån oss i ett par år. Till detta möte hade även våra respektive bjudits in. Vi gästades av Finspångs Lucia (Maja Westerberg) med tärnor för att sedan avnjuta ett dignande julbord.

Decembermötet 8/12 2011

Marsmötet 8/3 2012

Under marsmötet uppvaktades Sinisa och Jürgen för sina insatser i LC. En läcker HEMMAGJORD ärtsoppa serverades innan ett Quiz, klurigt sammansatt av Mackan avslutade kvällen.

Sinica och Jürgen

Olle, Stefan, Gunnar, Mackan och Anders, gänget som fixade både ärtsoppa och quiz.

Mackan, kvällens quizledare i aktion!

Textruta: Leif, Willy, Jan, Björn och Arne slår sina kloka huvuden ihop under quizfrågorna.

Februarimötet 9/2 2012

Matlagning stod på programmet . En trerätters rördes, skalades, vispades och stektes snabbt och gott ihop, under säker ledning av Jürgen.

Himmelskt god bearnaisesås, gjord av Björn.

Jan och Kim får goda råd av Jürgen.

Jeanette har full koll.

En efterrätt som inte gick av för hackor.

Aprilmötet 12/4 2012

April månadsmöte är traditionsenligt stipendieutdelning, så även i år. Mottagare av vårt stipendium på 10 000:- och vår Finspångskanon, blev i år Bengt Danielsson från Betaniaförsamlingen i Grytgöl. Bengt har under många år haft hand om, ungdomsverksamheten och anordnat många fina aktiviteter för ungdomarna i Grytgöl. En väl värd mottagare av stipendiet. Vi hade även besök an ZO 0ch VZO.

Bengt Danielsson mottager stipendiet av President Sinica Ceho och Sören Fält från stipendiekommittén.

Foto: Sig Karlsson.

P.g.a. av operation fick Bill sin Melvin Jones genom ett personligt besök i sitt hem av vår president Sinisa. Motiveringen lyder: För att genom många år i klubben, osjälviskt och engagerat, skött en viktig inkomstkälla för Lions Club Finspång. Kanonen är starkt förknippad med och en symbol för Lions Club Finspång och Finspång som ort.

Bill Persson har tilldelats en MELVIN JONES.

Bilder från årets Finsponga Marken

Foto: Tommy Söderqvist

Marknadsdagen bjöd (som vanligt) på ett kanonväder. Fullt med knallar och besökande.

Lennart A. säljer lotter på sitt pass vid chokladhjulet.

Majmötet 10/5 2012

Vår president Sinisa stod som värd under maj-mötet . Han visade och berättade om sin arbetsplats, häktet i Norrköping. Ett mycket intressant besök som väckte många frågor och funderingar. Efter rundvandring följde lite mat och vårt månadsmöte. Vi gästades också av Mia Wallin.