Decembermötet

Vi fick besök av årets Lucia med tärnor. Nio skönsjungande flickor framförde ett stämningsfullt program. Sedan väntar ett hårt arbete under lucia för flickorna för att glädja unga och gamla på Äldreboende, sjukhus och arbetsplatser.

Årets Finspångs Lucia; Isabell Esping

2010 - 2011

Marsmötet

Pubkväll med Quizz och ZO besök.

Foto:  Stig Karlsson

Marsmötet blev en trevlig tillställning på Ekmanska puben. Förutom celebert besök av ZO Krister Andersson, så blev det frågesport. Fyra lag kämpade sig igenom frågor från vårt 80-tal, väl sammansatt av Mackan. Efter huvudomgången hade två lag lika många poäng. Mackan fick då ta till sina knepiga utslagsfrågor. Till slut blev en slamkrypare avgörande. En mycket trevlig kväll med god mat.  Vi kanske borde göra detta möte som ett stående inslag varje år?

ZO Krister Andersson på besök

Aprilmötet

Stipendieutdelning och medlemsintagning

Årets Ungdomsledarstipendiat Anders Turesson mottager sitt stipendium på 10 000:- och blommor av President Arne Dagmalm och Sören Fält från stipendiekommitén.

Två nya medlemmar valdes in på mötet. Vår andra kvinnliga medlem Anica Bergström med fadder Peter K. och Anders Håkansson med fadder Olle K. Intagningen förrättades av vår President Arne D. samt Jörgen L. Båda två ska känna sig mycket välkomna i vår gemenskap.

Januarimötet

På vårt möte i januari gästades vi av Lars Philipsson, som berättade ombyggnaden av gamla Folkets Hus. Projektet går nu under arbetsnamnet ”Kulturens hus”. Namnfrågan är ännu inte avgjord, men ev. förslag skickas till Lars. Projektet har varit en krokig väg och har inte alltid varit lätt, beroende av saknade ritningar, tid och ekonomi. Utsidan börjar nu bli klar. Exteriören har ritats och designats av Frida Johansson på arkitektkontoret GKAK. Huset ska inhysa många olika aktiviteter som t.ex. Film, teater, musikskola, hörnan m.m. Även en ny restaurant skall finnas. Invigning planeras efter sommaren 2011.

Februarimötet

Vår traditionsenliga matlagningskväll var förlagd till Grosvadsskolans hemkunskapslokaler. Kvällen styrdes upp av Jürgen P. som förutom att han hade ordnat med inköp av matvaror, även kom med goda råd. Detta resulterade i en mycket god 3-rätters middag. TACK Jürgen!

Presidentens på plats inköpta förkläde från Casa Minunata kom väl till pass.

Rolf G. Björn A. och Stefan P. jobbar med förrätten.

Jan E. koncentrerar sig på varmrätten.

Arne K. och Håkan P. lägger sista handen på efterrätten.

Foto:

Stig Karlsson

Majmötet

Peter Hunt berättade om sitt framgångsrika företag och om IFK Norrköpings framtidsplaner.

En överraskad Bo Salomonsson fick på mötet mottaga en Melvin Jones för sitt mångåriga uppoffrande och osjälviska engagemang i Lions Club Finspång. En mycket välförtjänt mottagare. Lions president Arne Dagmalm överräckte utmärkelsen.

Junimötet

Stövelkastning (här Arne K. ) var en av grenarna i femkampen. Men vad gör vår president??

Avgående President Arne Dagmalm avtackades efter mötet av pågående President Sinisa Ceho.

Jürgen P. grillade så det stod härliga till och såg till att vi blev ordentligt mätta