2013 - 2014

Septembermötet 12/9 2013

Årets första möte bestod av bl.a. medlemsintagning. Stefan Niklasson med fadder Hannu Kallunki och Lars-Axel Gustafsson (vår nya kassör) med fadder Björn Andersson. Varmt VÄLKOMNA båda två i vår skara. Hoppas ni kommer att trivas. Vi hade också celebert besök i form av DG Ralf Melin.

Novembermötet 14/11 2013

Lions Club Finspång beslutade på novembermötet att skänka

20 000:- till Lions Sveriges katastrofhjälp i Filipinerna.

Mötet började med att hälsa våra två nya medlemmar Jim Anderson och Rickard Bild välkomna in i gemenskapen. Fadder för Jim är Olov Karlsson och för Rickard är det Bill Persson. Arne Dagmalm och Lars-Olof Johansson läste Lions etik och syften och de båda nya medlemmarna accepterade medlemskapet

Novembermötet var ett studiebesök på VAL-BO som är ett behandlingshem för missbruk i Norrköping och som tar emot män som är över 18 år och som har ett alkohol- och/eller narkotikamissbruk. En mycket intressant och givande kväll.

Decembermötet 11/12 2013

Årets sista möte var traditionsenligt julbord med luciatablå. Årets Lucia Lovisa Landelius med sina tärnor framförde ett knippe julsånger mycket fint och stämningsfullt.

Hannu Hietala berättade inspirerat om sin förening Rockabilly Cruisers planer för sommaren 2014  och hur de vill göra sitt arrangemang till en folkfest.

Arne Karlsson och Leif Andersson uppmärksammades under kvällen för mångårigt medlemskap i Lions. Arne har varit medlem i 15 år och Leif under hela 30 år.

Kvällens kockar och barmästare var Stefan Mattisson, Olle Karlsson och Gunnar Johansson som såg till att alla som ville fick lite varm punsch till den hemlagade ärtsoppan.

Foto Stig Karlsson

Februarimötet 13/2 2014

Marsmötet 13/3 2014

Lite  bilder från senaste mötet, matlagning. Ju fler kockar ju bättre mat om Lions-Finspång gör det. Foto: Stig Karlsson och Jeanette Phil.

Aprilmötet 13/4 2014

Med motiveringen ”För osjälviska insatser i mänsklig fostran”, får Niklas Johansson Lions ungdomsledarstipendium 2013. Stipendiesumman är numera på 15 000 kronor samt en Finspångskanon med just inskriften: ”För osjälviska insatser i mänsklig fostran”.

Niklas är en mycket väl värd vinare av stipendiet. Han är vice ordförande i Finspångs FKs styrelse. Han spelar fortfarande aktivt i C-laget. Niklas är cupansvarig för Atlas cup och fungerar som länk mellan FFK och Lotorp när det gäller flickfotbollen. Han är huvudtränare för Lotorps IF:s flicklag 02-03. Dessutom ansvarar Niklas för ICA Hårstorp sommarproffs och medverkar i forumet: Nätverk Finspång.

Man får positiv energi att bli uppmärksammad för allt jobb som jag och andra ledare lägger ner, säger Niklas.

Stipendekommittén har valt Niklas till årets vinnare eftersom han lägger ned så mycket stor del av sin tid åt föreningslivet. Han är en av dessa ungdomsledare som gör ett fantastiskt jobb.

Björn Andersson, kommittéordförande och Willy Wiklander, President, överlämnar stipendiechecken, Finspångskanon och blommor till Niklas.

Stipendieutdelning!

Niklas Johansson årets stipendiat

Niklas berättade efter utdelningen för mötet, om sitt stora engagemang för fotbollen i Finspång.

Majmötet 8/5 2014

Inge Palmqvist från Lantbruksmuseet diskuterar med Stefan Mattisson från Lions om något gammalt föremål som väcker deras intresse.

Vi besökte metropolen Ljusfallshammar och Lantbruksmuseet. Inge Palmqvist berättade om museets utveckling efter 2006 och fram till idag. Därefter guidades vi runt i samlingarna.

Lionsmedlemmarna Leif Andersson och Rolf Grenestam har tagit plats i en kökssoffa i museets utställning  för en kopp kaffe.

Bo Samuelsson och Stefan Niklasson från Lions Club Finspång, förundrades över mycket, inte bara den gamla slaktmasken som ligger på bordet.

Junimötet 11/6 2014

Fiskalårets sista möte innehöll en historisk händelse! För första gången i klubbens 60-åriga historia fick klubben en kvinnlig president. Annika Bergström övertog ordförandeklubban efter  Willy Wiklander. Därefter laddade vi upp med hamburgare för att sedan försöka oss på att spela bowling. Med varierande stilar och framgång.  Foto: Stig Karlsson