Ett Steg för Livet den 5 september!

Ca. 400 personer gick den 5 km långa sträckan.Detta innebar att vi och övriga medarrangörer kunde överräcka 25 000:- till respektive cancerforskning.              Foto: Tommy Söderqvist

Lars-Olof, Kim och Tommy

2009 - 2010

President Lars-Olof Johansson tackar Finspångs HK:s damer och tränare Anders Lund för deras insats under Finsponga Marken med en penninggåva på 5000:- till deras verksamhet.

Ett studiebesök i KL-industriers nya lokaler var programpunkten för oktobermötet. VD Kersti Thorn var vår ciceron under kvällen. Ett mycket intressant besök!

Insamlingen i Finspång för Världens Barn inbringade 44000:-varav vi i Lions Club stod för drygt 17000:-. Många Lions hjälpte till och ”skramlade” bössor, här representerat av Bill Persson.

RÖDA FJÄDERN AKTIVITETEN ” KRISTINA”

Det var tolv stycken glada och lyckliga vinnare av vårt Röda Fjädern lotteri som äntrade ångbåten Kristina, söndagen den 20 september. I ett strålande väder genomfördes ”1:a priset” med underhållning av Lions Arne Dagmalm och av Bengt-Arne Palmqvist. Vinnarna av lotteriet hade en härlig sjötur med god mat och trevlig underhållning. En lyckad aktivitet med ett lyckat arrangemang.                             Foto: Lillemor Molin/Folkbladet

Kommundirektör Anders Axelsson var vår gäst på novembermötet. Han presenterade kommunens framtidsplaner och fick både medhåll och mothugg på  mötet. En givande presentation som gav oss alla en hel del att fundera över!

Vår trotjänare  Jörgen Lindström blev        ”tagen på sängen” när han förärades en MELVIN JONES på novembermötet, för lång och trogen tjänst i Finspångs Lions Club. Jörgen har alltid ställt upp för klubben och är väl värd utmärkelsen. GRATTIS JÖRGEN!

Traditionsenligt gästades decembermötet av ”vår” lucia med tärnor. 2009-års uppsättning gav oss ett mycket stämningsfullt luciaprogram. Julbordet var i år ersatt av en julkalkon.

Luciafoton: Stig Karlsson

ZO Karl-Axel Forslund (stående) och BZO Krister Andersson var våra gäster på vårt första möte för året.

Januarimötet!

Unga KRIS, här representerat av Daniel Larsson och Marita Eliasson berättade om sin verksamhet. Vi har ju tidigare givit ett bidrag för inköp av kläder till organisationen.

Foton: Stig Karlsson

Februarimötet bjöd på matlagning!

Vem sade; att ju fler kockar, desto sämre soppa ? ? Detta visade vi med besked att det är fel! En läcker tre-rätters middag fixades fram under kvällen under ledning av vår egen kock, Jürgen. Kul, tyckte vi som var där, med en aktivitet som vi gör tillsammans och med ett så GOTT resultat!

Jörgen slevar upp under överinseende av Jürgen och Arne.

Suzanne lägger en sista hand på förrätten.

Resultatet ser vi här. Snyggt och mycket gott!

Foton: Stig Karlsson

Sapa Heat Transfers VD, Ralf Nordén höll ett mycket intressant föredrag om bolagets offensiva hantering av lågkonjunkturen.

Marsmötet

Aprilmötet

Det var stipendieutdelning på vårt Aprilmöte. I år var det Olle Lindman som fick ta emot vårt ungdomsledarstipendie på       10 000:-. Olle har i många år varit aktiv på hög nivå och fostrar nu Finspångs ungdomar i den ädla sporten orientering.

Vår trotjänare Sören Fält uppmärksammades också på mötet, då han har varit medlem i 50 år.

Majmötet

Majmötet gästades av IPDG Lars Kunze, som hade äran att tillsammans med vår president Lars-Olof Johansson överlämna en Melvin Jones till Peter Kronqvist. Peter har varit Lions trogen i många år och har dragit ett tungt lass i bl.a. klubbmästeriet. Sinica Ceho berättade från sitt arbete om relationsvåld. Ett stort problem med ett stort mörkertal. Ett mycket intressant föredrag som medförde många frågor till Sinica. Lars Kunze berättade sedan om det nuvarande arbetet inom Lions,  i distriktet, på nationell och internationell nivå.

President Lars-Olof Johansson Peter Kronqvist        IPDG Lars Kunze

Sinica Ceho

Foto:

Stig Karlsson

Junimötet

En mindre skara Lions kom till junimötet, där Björn Andersson delgav sina stora kunskaper i golf, denna fantastiska sport. I en minitävling segrade Kim Vilhelmsson i hård kamp med pågående president, Arne Dagmalm.

Flygdag på Malmen i Linköping 13/6. Lions Club fixade parkeringen för alla besökande, mot att intäkterna (20:-/bil) skulle gå till barndiabetesfonden. Det blev ett fint bidrag till fonden!

Owe Ziegler och ”General” Göran Egefalk

Breitlings uppvisningsgrupp

Tusentals besökande som gav ”klirr i kassan”.