Textruta: Insamlingen för Världens Barn slutfördes 11okt.
LIONS CLUB Finspång skänkte
50 000:-
till insamlingen i TV-sändningen.
Totalt inbringade insamlingen med övriga deltagande föreningar i Finspång ca. 77500:-. Tack aktivitetskommitén och alla Lions som har ställt upp för denna aktivitet. Både innan och under själva ”stora” dagen. Här några Lions som skramlade med bössor den 11 oktober och fick ta Textruta: Ett steg för livet blev en stor succé. 500 personer deltog och Prostata och Bröstcancerföreningarna fick därmed 25000:- var till sin verksamhet. Här kommer bilder från Aktiviteten.
2008 - 2009

Foto: Tommy Söderqvist och Håkan Pergelius

Till vänster; Robban Zetterberg, initiativtagare och Stig Karlsson LIONS CLUB, Finspång som invigde utställningen. Längst till höger en av de unga fotograferna              Foto: Olle Karlsson

På Novembermötet berättade Finspångs kommuns nya integrationscoach, Daniel Holgersson både tankeväckande och humoristiskt om hur det är att komma till Sverige från ett annat land och en annan kultur.  Allt byggt på  egna erfarenheter eftersom Daniel är uppväxt i Argentina.

Februarimötet

Vårt Marsmöte hade finfrämmande. Dels gästades mötet av Siemens VD Jan-Erik Rydén. Dels hade vi nöjet att ha Past DG Sven-Arne Wennerberg, ZO Ingemar Urborn och BZO Karl-Axel Forslund som gäster. Jan-Erik Rydén berättade på ett lättsamt och humoristiskt sätt om Siemens lokala historia och företagets framtid. Ett mycket intressant och underhållande föredrag som samtliga närvarande uppskattade.

Past DG och ZO informerade oss sedan om kommande aktivteter inom Lions samt vad som för övrigt har hänt och kommer att hända inom Lions. Stort Tack för detta och välkomma tillbaka till oss i Finspång.

Siemens VD, Jan-Erik Rydén.

Som traditionen(nästan) bjuder, avslutade vår ceremonimästare Arne Dagmalm med ett par roliga historier.

Past DG Sven-Arne Wennerberg

ZO Ingemar Urborn

Nils-Inge Palmqvist som är Ordf. i Lantbruks-muséet i Ljusfallshammar mottog på aprilmötet en gåva på 4000:- som muséet får för inköp av en ny projektor till datorn.

Nils-Inge Palmqvist mottager checken på 4000:- av Lionspresident Jürgen Peters. Foto: Stig Karlsson

På Majmötet fick Henry Järvinen mottaga vårt ungdomsledarstipendium på 10 000:- för sitt mångåriga uppoffrande arbete inom ungdomssektionen i Torstorps FF. Utdelare var Lions Tommy Söderqvist till höger.

President Jürgen Peters överräckte på mötet beviset på 25-års medlemskap till Lions Leif Andersson.

MAJMÖTET

Arne D – Rak i ryggen som en fura styr med tungan.

Jürgen – Presidenten koncentrerar sig.

Tommy – Undrar om tungan är kvar i munnen?

Bosse - Tar i för kung och fosterland, och det hjälpte! Klubbmästare!

Håkan – Svensk mästare med rörelse som sitter i ryggmärgen.

Göran – Grytgöls IK tillika Lions personifierad.

Fille – lätt gung i knäna och sikte på pinnen.

Lystring till instruktioner för det stundande KM– i Varpa.

Juni-mötet innehöll information från Grytgöls IK om sin otroliga klubbverksamhet, Varpamästerskap samt grillat kött.

Avgående president Jürgen Peters överräcker blommor till pågående president Lars-Olof Johansson.

Foto och bildtext:

Stig Karlsson.

Unga fotoentusiaster i Rejmyre

Arne Karlsson överräcker checken på 30000:-till FSK Ordf. Sven-Erik Pettersson under överinseende av President Jürgen Peters Pengarna kommer från Finspångs Lions Clubs luciaarrangemang.