Jennifer Carlsson, blev 2007-års Lucia i Finspång

2007 - 2008DM - Golf i Finspång.

Lag LC Kisa vann DM-i golf i Finspång på 73 poäng. GRATTIS! Vi ser fram emot att få komma till Kisa nästa är. De fem bästa individuellt blev:

1                    Torsten Helgesson             Kinda GK                            43 poäng

2                    Tommy Söderqvist             Finspångs GK                     38

3                    Anders Djurberg                Sköndals GK                       37

4                    Anders Liljedahl                 Motala GK                          32

5                    Per Elvin                             Kinda GK                            30

President Lars-Olof Johansson överlämnar Melvin Jones till en överraskad Leif Andersson.

Leif Andersson har tilldelats en Melvin Jones.

Efter mångårigt medlemskap där han alltid och med sitt företag ställt upp för Lions verksamheter. Leif har också varit president med den äran. Utmärkelsen kom som en fullständig överraskning för honom. ( Pengarna för utmärkelsen sätter vi in på kontot för synvård, Sight First II). Foto: Stig Karlsson

Oktobermötet besöktes av Finspångs nya näringslivschef Suzanne Gadd samt VDG Lars Kunze

STADIUMS nya centrallager i Norrköping besöktes på novembermötet. Foto: Håkan Pergelius

Lions Club samlade in

31 468 :-

till Världens Barn. TACK alla givmilda Finspångsbor och TACK alla Lions som hjälpte till.  Foto: Håkan Pergelius

Våra lokala historieforskare, Birger Persson och Kent-Inge Fredriksson visade en del av sitt fantastiska arbete av Finspångs historia  på vårt  januarimöte. Denna gång fick vi ta del av området kring vår klubblokal vid värdshuset.

Många skratt frambringades av ”Pillertrillaren” Leif V Eriksson på februarimötet. Vi fick en vandring i läkekonstens historia. Från Abra Kadabra till dagens väntetider på Apoteket för elektroniska recept. TACK för ett underhållande och givande föredrag.

Hanna Bengtsson berättade om sin vistelse i Thailand inom ramen för CIU:s utbildningsprogram för ungdomar. Hanna tillbringade 3 månader i Thailand och sedan 3 månader i Åsele i Sverige med sin thailändska kollega. Våra gäster, ZO-Anna Svensson och BZO-Ingemar Uhrborn lyssnade intresserat och lät sig väl smaka av den goda maten som vår duktiga krögare lagat till.

Textruta: Håkan Tenselius erhöll på marsmötet förtjänsttecken för sina 25-år i klubben.
Håkan har alltid varit en stor tillgång för klubben och har de senaste åren lagt ner väldig mycket tid inom klubbmästeriet.

Årets sista möte gästades av Hans Lindberg från Kommunen som visade och berättade om framtidsvisioner för Finspångs Centrum. Många intressanta förslag dryftades och diskuterades. Han tackades för detta av avgående Presidenten L-O Johansson. Sedan blev det sommarmat med sill o ”potäter”.

LIONS CLUB, FINSPÅNG har skänkt 25000:- till Barncancerföreningen i Östra Götaland. På bilden ses vår President Lars-Olof Johansson överräcka pengarna till Ordf. i Barncancerföreningen, Louise-Wessel Kalmelid.

Suzanne Gadd, klubbens första kvinnliga medlem på 54 år , invaldes på aprilmötet. Fadder är Stig Karlsson.

Foto: Gunnar Johansson

Petri Luoma-Äijö mottog på aprilmötet, klubbens ungdomsledarstipendium på 10 000:- samt en Finspångs kanon för sitt osjälviska arbete inom FAIK:s bandysektion. Priset delades ut av Sören Fält i Stipendiekommitén.

Foto: Matilda Wiman, Folkbladet

Foto: Titti Olovsson, Folkbladet